## Snapchat Kuzey Amerika’da Kullanıcı Kaybedince “Basit” Tasarımından Vazgeçiyor
Snapchat, Kuzey Amerika’da 1 milyon kullanıcı kaybetmesi üzerine daha önce test ettiği “basit” tasarımından vazgeçiyor. Şirket, 2025’in ilk çeyreği kazanç raporunda, uygulamanın mevcut beş sekmesini koruyacak “geliştirilmiş” bir düzeni test etmeye başlayacağını duyurdu.
Geçtiğimiz yıl test edilmeye başlanan “Basit Snapchat” tasarımında, ana navigasyon çubuğundan Snap Haritası ve özel sohbetler sekmeleri kaldırılacak, kullanıcılar Hikayeler, kamera ve TikTok benzeri video akışı Spotlight için sekmelere sahip olacaktı.
Ancak, aylarca süren testlerden sonra Snap, bu planları geri çekiyor. Şirket, yatırımcılara yazdığı bir mektupta, “En ilgili Snapchat kullanıcılarımız, sürekli olarak beş sekmeli bir düzeni tercih ettiklerini, döşeme tabanlı içerik keşfinin ve özel bir Harita sekmesinin tanıdıklığını desteklediklerini gösterdi” ifadelerini kullandı.
Bu karar, 2018’de yaşanan benzer bir durumun ardından geldi. O dönemde, arkadaşlardan ve markalardan gelen içeriği ayrı tutmayı amaçlayan bir tasarım değişikliği, hisse senedinin düşmesine ve kullanıcıların platformdan ayrılmasına neden olmuştu.
Yeni beş sekmeli düzenin “her iki yaklaşımın da en iyilerini birleştireceği” belirtiliyor. Bu yeni düzen, mesajlaşma deneyimine daha fazla Hikaye getirecek ve kamera düğmesinin hemen sağında yer alacak Spotlight’ı bulmayı kolaylaştıracak.
Snap, tasarım değişikliğinin ne kadar yaygın olarak kullanıma sunulduğunu veya nerede test edildiğini belirtmiyor. Ancak şirket, son çeyrekte Kuzey Amerika’da kullanıcı kaybettiğini ve günlük aktif kullanıcı sayısının 100 milyondan 99 milyona düştüğünü bildirdi. Snapchat’in Kuzey Amerika’daki kullanımı yaklaşık üç yıldır neredeyse sabit kaldı.
Kuzey Amerika’daki kullanıcı sayısındaki düşüşe rağmen, Snap, reklamcılık ve Snapchat Plus aboneliğindeki büyüme sayesinde gelirde yıllık bazda %14’lük bir artışla 1,36 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Küresel günlük aktif kullanıcı sayısı ise artmaya devam ederek geçen çeyrekteki 453 milyondan 460 milyona yükseldi.
Bir yanıt yazın