# Meta’dan ChatGPT’ye Rakip: Arkadaşlarınızın Yapay Zekayı Nasıl Kullandığını Gösteren Yeni Uygulama

## Meta’dan ChatGPT’ye Rakip: Arkadaşlarınızın Yapay Zekayı Nasıl Kullandığını Gösteren Yeni Uygulama

Meta, ChatGPT’ye rakip olarak geliştirdiği yeni yapay zeka uygulamasıyla dikkat çekiyor. Uygulama, temel olarak bir yapay zeka asistanından beklentileri karşılıyor: metin veya ses yoluyla iletişim kurabilir, görsel içerik oluşturabilir ve gerçek zamanlı web sonuçlarına erişebilirsiniz. Ancak, uygulamanın en dikkat çekici özelliği, sosyal medyaya yapay zeka entegrasyonunu farklı bir boyuta taşıyan “Keşfet” (Discover) akışı.

Meta AI uygulamasının “Keşfet” akışı, Instagram ve Facebook’taki arkadaşlarınızın ve diğer kullanıcıların Meta AI ile gerçekleştirdiği etkileşimleri gösteriyor. Kullanıcılar, diledikleri yapay zeka sorgularını ve sonuçlarını bu akışta paylaşmayı tercih edebiliyor. Bu paylaşımlar beğenilebilir, yorum yapılabilir, paylaşılablir ve hatta kendi sorgularınıza ilham kaynağı olarak kullanılabilir. Meta’nın Ürünlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Connor Hayes’e göre, bu özelliğin amacı yapay zekayı daha anlaşılır kılmak ve insanlara yapay zeka ile neler yapılabileceğini göstermek.

Meta’nın yapay zeka asistanına sosyal bir boyut kazandıran ilk şirket olması belki de şaşırtıcı değil, ancak bu durumun sonuncusu olmayacağı kesin. Yapay zeka sohbet robotları ve sosyal medya platformları arasındaki yakınlaşma, tüm sektörde giderek artıyor. Elon Musk’ın X platformu, Grok yapay zeka modelini entegre etmiş durumda. OpenAI ise, ChatGPT’ye sosyal bir akış eklemeyi planlıyor.

Meta AI uygulaması, sesli modu ön plana çıkarıyor. Beta sürümünde sunulan ve isteğe bağlı olarak etkinleştirilebilen bu mod, Meta AI’nin sesli etkileşimlerini ChatGPT’nin gelişmiş sesli moduna benzer bir şekilde daha doğal hale getiriyor. Ancak, Meta’nın bu sürümünde henüz web’den bilgiye erişim bulunmuyor.

Özetle, Meta’nın yeni yapay zeka uygulaması, ChatGPT’ye güçlü bir rakip olmanın yanı sıra, yapay zeka ve sosyal medya arasındaki etkileşimi yeniden tanımlamaya aday gibi görünüyor. Uygulamanın “Keşfet” akışı, kullanıcıların yapay zekayı nasıl kullandığını görmelerine ve bu alanda ilham almalarına olanak tanıyarak, yapay zekanın daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olabilir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir