## Meta, Facebook’u Spam’den Temizlemek İçin Harekete Geçiyor
Meta, Facebook’taki spam içeriklerle mücadele etmek için yeni adımlar atıyor. Şirket, algoritmaları manipüle etmeye çalışan, uzun gönderilerle ve çok sayıda hashtag’le dolu paylaşımlar yapan hesaplara karşı önlemler alıyor.
Artık Facebook, bir görselle tamamen alakasız başlıklar içeren gönderiler yayınlayan hesaplara da müdahale edecek. Bu tür paylaşımlar yapan hesapların içerikleri yalnızca takipçileri tarafından görülebilecek ve bu hesaplar, paylaşımlarından para kazanamayacaklar.
Meta tarafından paylaşılan örneklerde, bir köpek fotoğrafının “En İyi 10 #UÇAK Gerçeği” gibi tamamen ilgisiz bir başlıkla paylaşıldığı veya arabaların ne kadar harika olduğunu anlatan uzun bir metnin “#VİRALİÇERİK”, “#BEĞENİİÇİNDEBEĞENİ” ve “#YÜKSELT” gibi hashtag’lerle süslendiği spam içerikli paylaşımlar gösteriliyor.
Meta, bu tür spam içeriklerin, kullanıcıların seslerini duyurmalarını engellediğini belirtiyor. Şirket, bu nedenle dağıtımı ve para kazanmayı manipüle eden davranışları hedef aldığını vurguluyor. Bu güncelleme, Facebook’un algoritmik önerileri ortadan kaldıran sadece “Arkadaşlar” akışını başlatmasından birkaç hafta sonra geldi.
Meta ayrıca, aynı spam içerikli paylaşımları yapmak için “yüzlerce hesap” oluşturan kullanıcıların erişimini kısıtlayacak ve bu hesapları para kazanmaya uygunsuz hale getirecek. Şirkete göre, bu hesapların çoğu daha fazla takipçi edinmek, görüntüleme sayılarını artırmak ve “haksız para kazanma avantajları” elde etmek amacıyla spam içerikli paylaşımlar yapıyor.
Ek olarak Meta, koordine edilmiş sahte etkileşim olarak belirlenen yorumların görünürlüğünü azaltacak. Şirket ayrıca, kullanıcıların bir yorumun yararlı olup olmadığını Facebook’a bildirmelerine olanak tanıyan bir özellik test ediyor ve sayfa sahiplerinin bir başkasının kimliğine bürünüyormuş gibi görünen kullanıcıların yorumlarını otomatik olarak gizlemesine olanak tanıyan bir moderasyon aracı ekledi.
Meta’nın bu hamlesi, platformdaki kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve spam içeriklerin yayılmasını önlemek için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bir yanıt yazın